Resa

Alternativ till hotell

0 Comments 19 maj 2015

Att bo på hotell när man är ute och reser är definitivt det mest förekommande sättet att göra sin resa på. Men det finns en mängd andra alternativ som kan vara roliga att prova på någon gång i livet.

Att bo på vandrarhem är i stort sätt som att bo på ett hotell, bortsett från att standarden för det mesta är lägre. Dessutom är det inte ovanligt att man får dela toalett och dusch med andra, samt att hotellet endast erbjuder lättare måltider, alternativt inga måltider alls. Det är här vanligt att det finns ett gemensamt kök som man kan nyttja för att laga sin egen mat på, samt att det finns ett gemensamt samlingsrum som till exempel har tv och soffa. Ett annat alternativ till vandrarhem är hostel, som oftast innebär att du hyr in dig på en sovplats i en större sovsal som oftast består av våningssängar. Reser du med en mindre budget så kan boenden på vandrarhem och hostel vara ett mycket bra alternativ och man kan här lära känna människor som precis som du är ute och reser.

Är du ett större resesällskap så kan även möjligheten att hyra ett helt hus vara ett alternativ. I semester-täta områden finns det mängder av människor som hyr ut sina stora hus för en viss summa per vecka. Husen är då utrustade med det som kan behövas såsom möbler och köksredskap. I sin tur behöver du som hyresgäst ha med dig egna handdukar, sängkläder och mat att fylla kylskåpet med. Att hyra ett hus kan vara ett mycket bra val om man till exempel är ett stort sällskap med flera familjer som åker tillsammans, då man kan dela på kostnaderna.

Är du istället på semester helt själv så kan man prova på någonting som kallas för couchsurfing. Detta innebär att du hyr in dig att sova på soffan hemma hos någon, alternativt mot betalning eller helt gratis. Idag finns det en hemsida för detta, där miljontals människor runtom i hela världen finns registrerade. Du kan då kontakta någon som till exempel bor i staden som du tönkt besöka för att se om du kan sova över hos denna någon natt. På så sätt kan du få ner boendekostnaderna ytterligare, samt att du får en helt ny upplevelse av staden. Skulle du vilja vara med i detta community så kan en investering i en bäddsoffa vara värd att göra, både för dig själv och för dina gäster.

Share your view

Post a comment

© 2022 Drömresa. Powered by WordPress.