Uncategorized

Aprender idiomas

0 Comments 04 september 2012

När jag åkte på solsemester för första gången i mitt liv var jag så exalterad så att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag är den som aldrig har haft möjlighet att resa tidigare och de enda gångerna jag har satt min fot utomlands är när jag har varit på skolresa. När min fd pojkväns familj ville ta med mig till Kanarieörna i hela två veckor visste jag inte hur jag skulle reagera.

Men visst reagerade jag, i form av att googla bilder och skriva packlistor säkert månader innan det var dags att åka. Men den roligaste och mest givande förberedelsen var att jag laddade ner en simpel lär-dig-spanska-app till min telefon. I appen kunde man välja en röst som spelade upp ord och meningar på spanska sen var det bara att apa efter. Inte för att jag lärde mig så mycket mer än att uttala ”cerveza”, ”paella” och ”¿cómo estás”. Men det gjorde mig bara mer förväntansfull och taggad på att åka.

Språkappar och program finns det mängder av om man nu känner sig för att lära sig ett språk. Dock bör du ta en kurs om du är mer seriös, men om du som jag bara ville lära dig lite grundfraser och ord inför en resa så är det ett hett tips.

När man ska åka utomlands så krävs det också att man sparar en del pengar för att ha råd att åka. Få ihop pengar kan man till exempel göra genom att bli expert på casinospel och då kanske lyckas vinna till sig ett par slantar.

Share your view

Post a comment

© 2022 Drömresa. Powered by WordPress.