Resa, Upplevelser

Familjeresa

0 Comments 19 februari 2013

Sportlovet är ett perfekt tillfälle att planera en resa med familjen. Det är väldigt vanligt att barnfamiljer åker iväg under denna period. Du kan även ta en extra vecka ledigt innan eller efter sportlovet ifall en stor resa planeras. Beroende på hur stora barnen är så finns det olika resor som passar bäst. Jag kommer att lista några resor som passar vilka åldrar.

6-10 år – Grekland, Storbritannien, Italien, Tyskland, Spanien

10 – 15 år – Grekland, Storbritannien, Italien, Tyskland, Spanien, Turkiet, Thailand

15-18 -år – Grekland, Storbritannien, Italien, Tyskland, Spanien, Thailand, Australien, Japan, Österrike

Barnets ålder spelar väldigt stor roll när man ska välja destination. Resan får inte vara för lång, bökig eller varm. Man får räkna med att dagarna på stränderna blir längre och att ätandet på restauranger inte blir dem finaste. När man gör en resa med barn kommer barnet att ställa kraven. Visserligen kan man ta med sig dem på en marknad och någon kort sightseeing, men framförallt är det vad barnet vill som styr resan. I åldern 10-15 kan man ställa lite mer krav och barnet kommer själv att vilja göra lite ’vuxnare’ saker. Därför föreslår många att man väntar med att resa med barn tills de är runt 8-10 år.

Resebyråer brukar kunna sälja familjepaket – alltså resor skapta för familjer. Det kan innebära att du även blir inbokad på aktiviteter anpassade för barn. Ska man ut på en familjeresa kan det vara bra att höra med en resebyrå vad dem föreslår.

Share your view

Post a comment

© 2022 Drömresa. Powered by WordPress.