Resa

Julfirande i värmen

0 Comments 10 november 2011

Att resa bort över jul verkar vara någonting som blir allt mer vanligt. Själv har jag alltid firat jul och nyår här hemma i kalla Sverige, med undantag för en julafton när jag var väldigt liten och spenderade julen i Tyskland hos släkt. Jag kan inte riktigt föreställa mig hur det skulle vara att fira julafton i ett land där det fortfarande är ca 30 grader varmt och man kan springa runt i sommarkläder och bada i havet. För mig hör liksom kylan och snön till hela julstämningen.

Det mest udda sättet jag firat jul på är faktiskt genom att åka iväg på kryssning över julen. Detta gjorde vi när jag kanske var 12 år och vi åkte då med hela släkten. På båten åt man julmat, tittade på Kalle Anka och öppnade presenter. Det som var skillnaden var nog det att vi inte behövde ordna med allting själva och man kunde då spendera mera tid tillsammans. På så sätt tycker jag det var ett väldigt bra sätt att fira julen på.

Har ni någon gång firat jul utomlands?

Share your view

Post a comment

© 2022 Drömresa. Powered by WordPress.