Uncategorized

Res utan någon plan

0 Comments 04 november 2012

När jag gick ut skolan bestämde sig nästan alla jag känner för att flytta utomlands. Eller åtminstone ta sig till ett annat land och se hur länge man lyckas vara kvar där. Det enda de gjorde egentligen var att jobba ihop tillräckligt till en flygbiljett och en hyfsad budget till mat och eventuell hyra. Sen åkte de.

Fyra nära vänner till mig åkte till London, det var en dröm de spånat på i åratal och en gång i tiden var till och med jag involverad i planen. De letade upp hemsidor och forum på nätet där de skrev om sig själva och att de sökte boende. I London verkar det vara lätt att hitta bostad och en jättebra sida om du som svensk som vill flytta dit är Londonsvenskar.com. Genom denna sida hittade mina vänner ett kollektiv i centrala London för en hyfsad avgift som de redan hade sparat ihop till. Sen var det bara att bosätta sig och söka jobb och se vart man hamnar helt  enkelt.

Några andra vänner till min tog sitt pick och pack och drog till andra sidan jordklotet. Några till Australien för att jobba och sola och några drog till USA och studerade. Vad jag förstår det som är det bara att vara bestämd och tillräckligt utåt så är det lätt att ta sig fram när du flyttar utomlands, oavsett om du har någon plan eller inte. Det gäller att inte vara rädd och så självklart gäller det att brinna lite för det också. Men jag tror att det mest handlar om att våga och testa sina gränser.

Share your view

Post a comment

© 2022 Drömresa. Powered by WordPress.