Upplevelser

Taktiker i vardagen

0 Comments 27 februari 2013

När man ska boka resa gäller det ibland att vara taktisk. Ofta höjs och sänks priserna på resor hejvilt från dag till dag och ibland timme till timme och det gäller då att hålla utkik efter riktiga fynd. Att boka resor kanske inte är det främsta område man tänker på att använda just taktiker, men ibland kan taktiskt tänk göra det hela lite roligare.

I sportens värld krävs det ofta ett taktiskt tänk för att kunna överlista sina motståndare. Till exempel kan man genom att inte själv göra negativa saker i ett bråk på plan lyckas få till en straff för sitt lag, vilket i sin tur kan ge ett värdefullt mål. Även att välja vem som ska ta denna straff är en taktik i sig.

Någonting annat där man måste göra lite research är kring vilket spel man ska välja på ett kasino. Utbudet av spel är idag otroligt stort och fast att det endast finns ett begränsat antal spelsorter så dyker det hela tiden upp nya varianter av dessa populära spel. Till exempel finns det idag slotsmaskiner som har olika teman och inte ens i närheten ser ut som den klassiska Liberty Bell, som var den första slotsmaskinen. Dessutom utvecklas det nya spel utifrån de som redan finns. Till exempel pokerspels-familjen Hold’em där det mest kända är Texas Hold’em. Spelet Omaha Hold’em har samma regler, men här har man fler kort på handen. Utifrån detta har man sedan i sin tur utvecklat spelet Irish Hold’em där man börjar med lika många kort som i Omaha, men under spelets gång får kasta bort fort för att till slut ha en korthand som i Texas Hold’em. Vilket spel som passar dig vet bara du så det är bara att prova dig fram för att hitta det som du gillar.

Share your view

Post a comment

© 2022 Drömresa. Powered by WordPress.