Okategoriserade

Värme & utmaning i ett och samma land

0 Comments 18 mars 2013

Är du inne i resedrömmar men vet inte riktigt vart du vill åka? Gillar du värme men vill endå ha lite kulturchock och utmaning?

2009 var året då jag för första gången satte mina fötter i landet med dem magiska pyramiderna och tama kamelerna. Det var första gången och absolut inte sista då Egypten blev ett av familjens favorit-resemål. De flesta gånger vi vart där har vi bosatt oss i staden Hurghada som givit oss minnen av både värme, turkosa hav och drinkar vid poolkanten men även minnen av hets, försäljare och obehag.

Givetvis beror det på ställe och hotell, tidpunkt och plats men under dagens timmar inne på hotellet och på stranden är det ett hyffsat lugn så länge inte försäljarna är tillåtna tillträde till hotellet. Kvällstid när det är dags för middag och en ”sväng” på staden blir oftast mer fartfyllda och ibland till och med otäcka. Det hände en gång att jag och min syster gick utanför hotellets dörrar själva och det är den enda gången. Innan vi ens hade hunnit titta ut matställe hade vi tre påstridiga försäljare på oss från diverse småbutiker som fanns längst med gatan.

Denna hets och detta säljande blev endå något av det vi tyckte var roligast tillslut. Gillar du att pruta, göra affärer och diskutera precis som vi så kommer du tycka samma sak. Att ligga på stranden och njuta av semestern, få ta in solens energi och äta god lunch om dagarna och sedan få ge sig ut för shopping och sightseeing på kvällarna är numer något vi gör som en tradition på våra Egypten-resor. En härlig variation av en annorlunda kultur och en härlig semester.

Dessutom ska vi inte glömma Egyptens otroliga sevärdigheter som till exempel fina tempel och pyramider, båtturer, gammal egyptisk historia och vita stränder. Så får man inte missa den klassiska kamelridningen heller.

Share your view

Post a comment

© 2022 Drömresa. Powered by WordPress.